Cauta apartament

Vila in stil neoromanesc in Breaza Valea Prahovei (pid: 2695)

Contacteaza ofertantul:

Localitatea: Breaza
Judetul: Prahova
Capacitate:
Camere: 3 Locuri: 4

Tarife:

Tariful de baza

Tip Nr. persoane Tarif
Casa 3 camere 4 80 LEI
Orasul Breaza, poarta de intrare in pitoreasca Vale a Prahovei, este pozitionat pe coordonatele de 25°40' longitudine estica si 45°10' latitudine nordica. Datorita izolarii de traficul rutier intens de pe Valea Prahovei, climei moderate, aerului unic in Romania, pitorescului asezarii, Breaza este considerata un Davos al Romaniei.
Breaza este statiune balneo-climaterica din anul 1928. Calitatea aerului localitatii se datoreaza ozonului si ionilor negativi, cu efect terapeutic. În oras si în imprejurimi exista un bioclimat puternic stimulent, caracterizat prin valori joase ale presiunii atmosferice, aerul fiind si deosebit de bogat în radiatii ultraviolete, datorat îndeosebi puritatii sale. Regimul de cura în statiune este recomandat în: nevroza astenica, sindroame neuro-astenice, boli endocrinometabolice (diabet zaharat, hipertiroidie si dislipidemii), turburari circulatorii periferice, hipertensiune arteriala, afec?iuni ale cailor respiratorii, anemii. Analizând izvoarele cu apa minerala, Institutul de Balneofizioterapie din Bucuresti a stabilit ca sunt sulfuroase, sulfatate, calcice, sodice, hipotone, fiind utilizate pentru tratament balnear ale unor afectiuni cum ar fi nevroze, a bolilor cardio-vasculare, respiratorii, hepatobiliare. Acestea sunt cunoscute pe plan local din 1883, deoarce generalul rus Pavel Kiseleff trimitea aici la tratament soldatii bolnavi.Izvoarele din oras au primit în 1873, la Expozitia de la Viena, Diploma de Onoare pentru calitati terapeutice deosebit.
Clubul de golf „Lac de Verde” a fost înfiintat în anul 2000, fiind primul din România si a necesitat o investitie initiala de 18,5 milioane de euro. Terenul de golf are o suprafata de 25 de hectare si atrage anual peste 500 de jucatori, atât români, cât si straini.